Jaký je nejlepší fotomobil?

20.05.2016 21:59

Jaký je nejlepší fotomobil?

 

Dnes je na trhu mnoho všemožných zařízení, které dokáží fotografovat. Od klasických fotoaparátů na kinofilm, přes digi kompakty, zrcadlovky, tablety,... až po fotomobily. A právě poslední zmíněná skupina, fotomobily, to je žhavé téma "dneška". Výrobci fotomobilů se snaží do svých vlajkových lodích vsazovat ty nejlepší fotografické čipy a optiku. Dokonce přední fotografové jsou dnes schopni fotit mobilem (viz. Jan Šibík se svým iPhonem). Samozřejmě fotit mobilem má své stinné stránky a stále znamená, že výsledná kvalita fotografií není ve srovnání s kvalitou fotografií (dnešních, ale i podstatně starších) zrcadlovek srovnatelná. Přesto v dnešní době fotit mobilem již má své opodstatnění a své místo. A právě proto by nás asi všechny zajímalo, který že to mobil je na focení nejlepší???

Společnost DxOMark Mobile se zaměřuje na opravdu důkladné testování fotomobilů a jejich vlastností. A jak fotomobily dopadly dle společnosti DxOMark Mobile? 

 

 

Možná nemusíte souhlasit s výše uvedenými tabulkami. Už proto, že v nich není např. uvedena vlajková loď od Microsoftu, Lumia 950, 950 XL, která patří jistě mezi špičky fotomobilů. 

Je jisté, že časem se pořadí bude nutně měnit s příchodem dalších, nových mobilů. Každopádně vám to může pomoci při vašem výběru a následné koupě právě toho vašeho fotomobilu.

Ať budete fotit mobilem za 1000,- Kč a nebo novinkou za více jak 15.000,- Kč a výše, všem vám přeji dobré světlo a hlavně radost z vašich fotek.

 

 

 

Kamil Nagy

 

 

 

 

 

 

 

zdroj: internet