Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

20.01.2023 11:54

Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

Jak na stahování z YouTube? Pokud chcete rychle stáhnout video či písničku, použijte náš šikovný stahovač v úvodu. Hudbu i celé video stáhnete snadno v prohlížeči. Existují i jednoduché aplikace, které vám umožní stahovat YouTube videa v mobilu a přehrát si je, když jste zrovna offline. Tip máme také na šikovný program na stahování videí z YouTube zdarma do PC. Pojďme se společně podívat, jak snadno stáhnout video z YouTube, zdarma a navíc bez nutnosti cokoliv instalovat.

Návod jsme připravili tak, abyste stahování zvládli nehledě na použité zařízení či operační systém. Stačí internetový prohlížeč a několik kliknutí (žádné registrace a placení). Kdo má zájem stahovat na mobilu, může si vybrat mezi návody pro Android i iOS. V neposlední řadě jsme na přání čtenářů přidali i tip na šikovný program pro Windows.

Jak stahovat z YouTube?

Prvním krokem, než přejdete ke stažení z YouTube, je najít video či písničku, kterou byste chtěli stáhnout. YouTube.com umožňuje stahování obsahu bohužel jen v rámci placeného předplatného YouTube Premium v ceně 179 Kč měsíčně. Neplacená verze stahování a přehrávání videa offline nenabízí. I proto vznikl náš rychlý stahovač a série návodů, které naleznete níže.

Existuje několik postupů, jak video stáhnout. V článku najdete způsob, jak stahovat na mobilech s Androidem, iOS, počítači i v prohlížeči. Stahovat a ukládat lze jak celé video, tak i samotný zvuk (např. hudbu nemusíte stahovat jako klip a stáhnete si ji rovnou mp3 z YouTube). Zkuste náš rychlý stahovač přímo v článku.

YouTube logo, online video

V jednoduchém návodu níže si ukážeme, jak takovou aplikaci pro stahování z YouTube na mobilu zdarma získat a jak ji ovládat. Stejně tak si ukážeme postup jak stahovat z YouTube online v prohlížeči, kdy nemusíte nic instalovat.

YouTube patří mezi nejoblíbenější stránky na internetu a není se čemu divit. Miliony hodin videí všeho druhu lákají uživatele napříč generacemi. Mimo nahraný uživatelský obsah je navíc místem, kde lze nalézt prakticky všechnu dostupnou hudbu.

Jak stáhnout video/písničku z YouTube v prohlížeči?

Když nechcete stahovat aplikaci do mobilu (věřte ale, že stojí za to), vystačíte si i s jednoduchým návodem. Návod navíc dobře poslouží pro situaci, kdy chcete stahovat hudbu ve formátu mp3.

1. Vyberte si video, které byste si chtěli stáhnout z YouTube.
2. Nakopírujte si odkaz ve tvaru www.youtube.com/vase-video do adresního řádku prohlížeče a vymažte z něj text „ube“. Vznikne tak adresa ve tvaru www.yout.com/vase-video.

Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

3. Dejte enter. Otevře se stránka a na té si můžete vybrat, v jaké podobě si video stáhnete. Na výběr je mp3 (zvuk) či mp4 (video) a GIF (animovaný obrázek).
4. Po kliknutí na vybranou variantu, v případě zvuku „Stahovat MP3 (Record MP3)“ si ještě můžete vybrat kvalitu. Bez registrace lze stahovat jen v nízké kvalitě, která však pro běžné účely bohatě stačí.

Youtube downloader - Yout.com

TIP: Pokud na vás o kliknutí vyskočí vyskakovací okno, klikněte na „No, go to video page instead“. Zde pak opět klikněte na „Stahovat MP3 (Record MP3). Stahování začne ihned poté.

Jak stáhnout video z YouTube do iPhonu a iPadu?

Stahovat hudbu a videa z YouTube je na iOS jednoduché. Stačí se držet následujícího návodu, který jsme pro vás otestovali v praxi:

iPhone smartphone, stahování z YouTube

  1. Nainstalujte bezplatnou aplikaci Documents by Readle. Jedná se o šikovného správce souborů a přehrávač, který je má vestavěný prohlížeč.
  2. Vyberte video, které chcete stáhnout a zkopírujte si jeho adresu.
    • Přímo v aplikaci YouTube můžete adresu videa zjistit kliknutím na „Sdílení“ a „Kopírovat odkaz“.
  3. Otevřete prohlížeč v aplikaci Documents by Readle a do adresního řádku napište y2mate.com.
  4. Do pole na stránce vložte odkaz na YouTube video či písničku a klikněte na „Start“.
  5. Vyberte z nabídky požadovanou kvalitu staženého videa. Doporučujeme 720p, pokud však stahujete na mobilních datech, tak nižší. Důležitý je formát .mp4.
  6. Klikněte na zelené tlačítko „Download“ a začne stahování.
  7. Stažené video můžete obratem otevřít kliknutím na stažený soubor.

Návod, jak stáhnout video z Facebooku vám pomůže stáhnout veřejná i soukromá videa ze sociální sítě.

Program na stahování online videa do PC a Macu

Software EaseUS MobiMover je původně nástrojem pro přesun dat mezi dvojicí iOS zařízení, případně mezi iOS zařízením a počítačem. Tvůrci se následně rozhodli přidat funkci pro stahování videa z YouTube, Vimeo, Facebooku, Twitteru či třeba Instagramu. Videa lze následně snadno přesunout do iOS zařízení jako je iPad či iPhone rovnou v programu. EaseUS MobiMover je dostupný zdarma a to pro počítače s Windows i Mac OS.

Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

Co program umí?

  1. Stažení videí z populárních stránek včetně YouTube, DailyMotion, Vimeo, Facebook, Instagram, atd.
  2. Uživatelé mohou stahovat online videa do iPhonu a iPadu bez iTunes a jailbreaku.
  3. Podporované formáty jsou MP4, MOV, MKV, AVI, FLV a další.

Jak stahovat videa s EaseUS MobiMover?

  1. Zdarma si stáhněte si a nainstalujte aplikaci z oficiálních stránek. Následně ji otevřete.
  2. V levém sloupci vyberte volbu Video Downloader. Otevře se okno s polem pro vložení odkazu na video, které chcete stáhnout.
  3. Vložte do pole URL adresu videa ke stažení. Nemusí jít jen o video z YouTube, ale i Instagramu apod. Program sám pozná stránku a po chvíli začne stahování.
 
Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu
 
Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

Program na stahování videí z YouTube zdarma: 4K Video Downloader

Bezplatných programů na stahování z YouTube pro počítače s Windows je nespočet. Mezi nejlepší patří 4K Video Downloader. Software dokáže stahovat videa ve vysoké kvalitě a jako málokterý z programů si poradí s 360° videem i stažením titulků. Stahovat umí také z Facebooku a Vimeo.com.

Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

Program je v základní verzi zdarma. Jediným limitem je omezené stahování playlistů. Pokud však hledáte nástroj, který zdarma stáhne jednotlivá YT videa včetně titulků, jde o dobrou volbu.

 
Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu
 
Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

Výhodou je lokalizace do češtiny. Zdarma tak program dostupný pro Windows, MacOS i Ubuntu Linux splní většinu potřeb každého z nás. Placená verze je již bez limitu a vyjde na sympatických 300 Kč a nainstalovat ji můžete až na 3 počítače.

Jak stahovat YouTube videa na Androidu pro sledování offline?

Chcete-li si stáhnout video z YouTube do mobilu, máme pro vás tip na nejlepší aplikaci pro Android. Běžná aplikace YouTube v bezplatné verzi stahování nenabízí a alternativní aplikace pro stahování YouTube videí v české verzi obchodu Google Play nenajdete. Google je kvůli příjmům z reklamy blokuje. Víme ale, jak toto omezení obejít.

Bezplatná aplikace NewPipe je alternativou pro YouTube aplikaci. Nabízí však řadu funkcí navíc, a to včetně stahování a přehrávání v plovoucím okně. Ideální je také pro starší Android zařízení, kde už oficiální YouTube aplikace nefunguje.

Instalace alternativy k YouTube na Androidu krok za krokem

  1. Stáhnout aplikaci NewPipe, alternativu k aplikaci YouTube, můžete zdarma přímo z oficiálních stránek.
  2. Po stažení instalačního .apk balíčku jej otevřete a proveďte instalaci. V případě dotazu na instalaci z neznámého zdroje jej potvrďte.
  3. Po úspěšné instalaci můžete aplikaci NewPipe spustit a začít ji využívat.
Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

Instalace je otázkou necelé minuty. Aplikace je zdarma a funguje spolehlivě.

Jak stahovat hudbu a videa z YouTube do telefonu s Androidem?

Stahování souborů z YouTube je s NewPipe opravdu snadné. Po otevření aplikace se objeví prostředí podobné aplikaci YouTube pro Android. Můžete v něm, podobně jako v oficiální aplikaci, vyhledávat videa, vytvářet playlisty a přibylo i několik šikovných funkcí navíc. Po otevření videa se pod ním objeví lišta s čtveřicí ikon. První slouží pro přidání do playlistu, další ukrývají užitečné funkce pro stahování, sledování v plovoucím okně, přidání do playlistu a poslouchání zvuku na pozadí s vypnutým displejem.

Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

Mobilní aplikace NewPipe slouží k pokročilému přehrávání a stahování YouTube videí v různých formátech. Nabízí také:

  • Rychlé stahování z YouTube.
  • Možnost stahovat zvuk z YouTube.
  • Možnost stahovat samostatné titulky z videa.
  • Stahování v různé kvalitě.
  • Blokování reklamy na YouTube.
  • Přehrávání videí v plovoucím okně. 
  • Klasické přehrávání YouTube videí. Volbu kvality, rychlosti a titulků.
  • Práci s playlisty.
  • Přehrávání YouTube videí s vypnutou obrazovkou. 

Jak stáhnout hudbu z YouTube do mp3

Poslední tlačítko zprava „Stáhnout“ (ikona šipky mířící dolů) umožní stáhnout sledované video. Na výběr je videoklip i audio soubor. Před stažením si můžete vybrat, v jaké kvalitě a tím pádem i velikosti stažený soubor bude. Ovlivníte tím, zda půjde o celé video, nebo pouze zvuk a jak se stažený soubor bude jmenovat.

Stažené soubory naleznete na jednom místě v aplikaci po kliknutí na trojici teček v pravém horním rohu a na volbu „Stažené soubory„.

Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

Sledování videa v plovoucím okně na mobilu

Volba „V okně“ zobrazí přehrávané video v plovoucím okénku, které překrývá ostatní aplikace a vy s ním můžete libovolně posouvat. Můžete tak na telefonu či tabletu např. chatovat s přáteli ve WhatsAppu či Messengeru a zároveň sledovat video.

Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

Poslouchání hudby z YouTube s vypnutým displejem

Někteří z uživatelů rádi přehrávají hudební videa z YouTube místo využívání služeb typu Spotify. Problémem u oficiální YT aplikace je fakt, že nelze video přehrávat na pozadí (po vyskočení z aplikace se video zastaví) a tím pádem to není možné ani s vypnutým displejem.

V aplikaci NewPipe stačí kliknout na ikonu sluchátek „Na pozadí“ a YouTube video se začne přehrávat jakožto zvuková stopa. Následně můžete přejít do jiné aplikace nebo vypnout obrazovku telefonu a užívat si přehrávání hudby. Funkce je jako dělaná pro milovníky hudby a fanoušky audioknih.

Pokud navíc používáte aplikaci rádi v noci před spaním, možná vám, podobně jako u YouTube, vadí bílá barva všude dokola. Díky možnosti přepnout aplikaci do černého režimu je i tento problém minulostí.

Obrázek: Jak stahovat videa a hudbu z YouTube? Jde to snadno v prohlížeči, PC i na mobilu

Pokud chcete poslouchat s vypnutým displejem bez instalace aplikace, můžete zkusit náš návod, jak na Androidu snadno poslouchat hudbu s vypnutým displejem.

Často kladené otázky

Jak rychle stáhnout video?

Stáhnutí videa z YouTube je nejrychlejší přes náš stahovač videí, kam stačí vložit odkaz videa. Pomalejší alternativou je stahování prostřednictvím aplikací.

Jaká je nejlepší Android aplikace pro stahování z YouTube?

Nejlepší aplikací pro Android je v tomto směru NewPipe, která je dostupná zcela zdarma.

Je stahování videí lagální?

Ačkoliv YouTube stahování videí ze svých stránek nabízí pouze předplatitelům prémiového členství, je použití nejrůznějších downloaderů a aplikací legální. Co je nelegální je další šíření těchto videí bez vlastnictví příslušných autorských práv.

  • Funkčnost návodu - 100%
  • Jednoduchost návodu - 95%
 

 

 

 

Převzato z internetu https://insmart.cz/jak-stahovat-youtube-videa-na-mobilu/