Jak zvýraznit barvy podzimu

02.09.2011 18:37

Jak zvýraznit barvy podzimu. Podzim se již, jako každý rok v tuto dobu, blíží. Pojďme si ukázat, jak zvýraznit barvy podzimu.

Zvýrazníme podzimní barvy, aniž by došlo k přesycení celého snímku. Ukážeme vám, jak na to.
CO POTŘEBUJETE Jakoukoli verzi Photoshopu nebo Elements
CO SE NAUČÍTE Obnovit podrobnosti v podexponovaných stínech a přepálených světlech, zvýraznit barvy, aniž by došlo k jejich přesycení
ZABERE TO 15 minut

Podzim nabízí řadu inspirujících příležitostí k fotografování, kdy krajiny vzplanou oranžovými, žlutými a rudými barvami. Rovněž světlo je pro tuto roční dobu typické. Zlatavé paprsky zvýrazňují teplou paletu barev, zatímco slunce nízko nad obzorem vytváří v krajině vržené stíny, podtrhující tvary a texturu terénu.

Nevýhodou podzimního fotografování jsou ovšem komplikace s expozicí, jak je vidět na našem původním snímku. I když byly zdůrazněny barvy listoví, jsou tu kontrastující oblasti světel a stínů. Kmeny stromů jsou v protisvětle podexponované a neobsahují žádné detaily. Oblasti trávy v přímém slunečním světle jsou přepálené a rovněž ztratily všechny podrobnosti.

 

Vše si můžete vyzkoušet na přiložených snímcích níže a pochopitelně je zde videotutorial, který Vás provede zmíněnou úpravou fotografie  :)  .

 

 

Zdrojové snímky ke stažení zde: před, po
Zmíněný videotutoriál v zip archivu ke stažení zde: AVI